Lördagen var minst sagt kaotisk på köket.
Skulle jobba 13-21 med att förbereda viltbuffé för ett sällskap på 70 pers, duka, dekorera, sätta fram mat, och ta ut maten efteråt, sätta in dessert, ta ut...
Så skulle jag städa upp och diska undan också.
Vi var 3 hjälpredaor+kocken på jobb för kvällen. Klockan 21 kom nattvakten och hjälpte till...
det blev jobb 13-midnatt ändå.
Stort sällskap med mycket sprit och mycket tal. Gästerna var klara för dessert först 22.00, och egentligen var det inte klarstädat vid midnatt, men då beslöt Klara och jag oss för att ta ledigt ändå. Så vi smusslade till oss varsitt glas vittvin och varsin krabba och drog oss tillbaks till bisseleiligheten.
Det var det mest däckande glaset vittvin någonsin kan jag säga. Somnade som en stock lite före ett, och som tur hade jag ledig söndag(till skillnad från Klara som skulle på jobb igen klockan 7.00).
Trevligt med kvällstillägg+övertidstillägg+helgtillägg på en och samma dags lön. Mindre trevligt med väldigt väldigt överförfriskade gäster som beter sig som småbarn, springer av och an igenom köket utan plastskydd på sina skor, och som stjäl allt dom kommer över...som sprittuscher, brickor, madrasser(!), strykbräden(!!!)
INTE heller kiva med den berusade gubben som råkade ramla just så lägligt att hans hand landade på min rumpa...
Jag blev jättearg såklart, och snodde runt och sa till mannen att hej detdär är faktiskt inte okej. Hoppeligen fattade han att skämmas såhär i efterhand....men ännu mer upprörd blev nog kocken Lasse. Han var arg ännu idag.
Lasse är helt ny som anställd. Han är ganska ung(runt 30), fan av Pink Floyd, och ser ut som grodan boll ungefär. Så har det kommit en annan ny kock också, Tonje. Hon är bara 26, men har redan 2 små barn hemma.
Hon ser ut ungefär som Belle från Skönheten och Odjuret-Disneyfilmen, och har jobbat på gym en period då hon tröttnat på att laga mat. Men nu jobbar hon heltid som kock igen.
Både Lasse och Tonje är väldigt trevliga att jobba med, spralliga men proffsiga. Och så låter dom en hjälpa till med maten, vilket jag uppskattar jättemycket. Sånt som att baka bröd till exempel, skulle jag nog inte ens få göra i Finland utan hygienpass.
Imorgon kvällspass igen. Hoppeligen lite lugnare. Annan grupp gäster iallafall. Idag har jag jobbat 13-21 med layouting, så nu skall jag "ta kveld" för idag, och gå ut och promenera lite istället. Det är blåsigt men milt ute.
Mamma gillar Lasse! (Inte för att jag betvivlar på din egen försvarsförmåga). Som full har man alltid så förbaskat bra idéer, det tråkiga är att de andra inte är med på noterna. Men det låter supermysigt med krabba o vitt vin på rummet efter ett hårt pass.
SvaraRaderaJaa, jag kan nog ha temperament också. Mindes berättelsen om fyllot i spåran då du var ung. Men känns såklart bra att ha såpass starkt stöd från resten av staffen ändå. Gör att man känner sig trygg. Tonje och Lasse talar redan om hur synd det kommer bli när vi sommararbetare sticker i höst, och att vi absolut måst fixa till en personalfest innan dess. Jag gillade ju också förra sommarens kökspersonal, men i år är det ännu roligare att vara i köket. Ofta hänger folk där t.o.m. på sin lediga tid och står bara och pratar strunt. Nästa fredag börjar konstfestivalen som i år har nästan 100 deltagare!! Förresten, jag frågade Svein Arne om juli, och jag får ledigt och ni är "hjertelig velkomen til sund". Jag har ansvar för att städa upp efter er, men också full rätt att ge er vilket ledigt rum som helst på skolan, ifall ni av nån anledning inte sku rymmas i bisseleienheten.
Radera